Details

Woensdag 22 maart 2023 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen

Op woensdag 22 maart 2023 zal Liesbeth Smulders in de Protestantse kerk (Veerstraat 24, Boxmeer) een lezing houden over iconen. 

Iconen zijn niet alleen plaatjes waar wij naar kunnen kijken, maar er is sprake van tweerichtingsverkeer. Ze nodigen uit om deel te zijn van de ontmoeting tussen hemel en aarde die in de icoon verscholen ligt.

In de inleiding over iconen zal Liesbeth vertellen over de ontstaansgeschiedenis en vooral over de achtergronden en symboliek in het algemeen en van Paasiconen in het bijzonder. Door de symboliek te begrijpen, leer je iconen als het ware lezen. Tenslotte zal ze als iconenschilder ook het schilderproces toelichten en een kleine schilderdemonstratie verzorgen.

Liesbeth Smuldersi s al meer dan 20 jaar iconenschilder met een atelier in het klooster van Sint Agatha.

De lezing begint om 20.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd, alleen een vrijwillige bijdrage om de kosten voor koffie of thee te dekken. Aanmelding vooraf is fijn, dit kan bij Anita Rijksen ().


Waar
Boxmeer
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Religie / spiritueel
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Protestantse Gemeente Maas en Peel, locatie Boxmeer
een kleine, hartelijke kerkelijke gemeenschap, waar iedereen welkom is voor een goed gesprek, een luisterend oor of een kopje koffie... Lees meer