Veelgestelde vragen


Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. 

Wat heb ik voor het inschrijven nodig?

Je kunt inschrijven met je emailadres of met je Facebookaccount.

Als je bent ingelogd in Facebook vragen we Facebook naar je naam, e-mailadres en profielfoto. Dit zijn de enige gegevens die we van Facebook ontvangen. Facebook ziet geen andere gegevens die je op deze website invult. Het enige dat je hierna nog moet invullen is je postcode met huisnummer en aanklikken dat je geen robot bent. Ook is het mogelijk om direct de naam van een bedrijf of organisatie aan te geven, dit maken we dan direct aan. Verderop in het proces vragen we je om de gegevens van je bedrijf aan te vullen.

Voor het inschrijven met emailadres heb je een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord nodig. Tijdens het inschrijven vragen we je voornaam en achternaam. Zo houden we het persoonlijk, dat vinden we prettig. Je adres hebben we nodig om je te laten zien wat er in jouw gemeente gebeurt. 

Hoe log ik in?

Om te kunnen inloggen moet je je eerst inschrijven. Ben je al ingeschreven? Log dan in met het e-mailadres en het wachtwoord dat je tijdens het inschrijven opgaf. Inloggen met Facebook is nog simpeler: het enige dat je hoeft te doen is klikken op de knop ‘inloggen met Facebook’ en klaar!

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe verder?

Vraag dan een nieuw wachtwoord aan door bij ‘inloggen’ te kiezen voor de optie 'Wachtwoord vergeten?'. Je ontvangt dan een mailtje met een link waarmee je een nieuw wachtwoord opgeeft. Je kunt ook een inlogcode aanvragen die we naar je e-mailadres sturen.

Geen e-mail ontvangen?

Onze e-mail is waarschijnlijk door jouw e-mail programma in een aparte map geplaatst. Vaak is dat de map 'spam' of 'reclame'.

Welk e-mail adres heb ik gebruikt om in te loggen?

In veel gevallen weet je internetbrowser welk e-mailadres je gebruikt. Weet ook je systeem het niet meer? Geen nood! Stuur via 'Vragen & Contact' (onderaan je website) even een berichtje. Binnen een paar werkdagen ontvang je dan bericht.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Log in op de site met je e-mailadres en wachtwoord. Klik dan op je profielfoto rechtsboven. Kies in het menu 'Profielinstellingen' en 'Wachtwoord' en verander vervolgens je wachtwoord.

Hoe pas ik mijn instellingen aan?

Log in op de site met je e-mailadres en wachtwoord. Klik dan op je profielfoto rechtsboven. Kies in het menu 'Profielinstellingen'.

Wat is de Nieuwsbrief? Hoe werkt dat?

Om het gebruikers van de website makkelijk te maken ontvang je standaard een nieuwsbrief met daarin alle laatste ontwikkelingen.  Die ontvang je als je een profiel hebt. Je meld je aan voor de nieuwsbrief door in te schrijven of in te loggen op deze site. Klik dan op je profielfoto rechtsboven. Kies in het menu 'Profielinstellingen' en 'Nieuwsbrief'.  Hier kun je je ook afmelden voor de Nieuwsbrief.

Ik heb een nieuw mailadres. Hoe geef ik dat door?

Log in op de site met je e-mailadres en wachtwoord. Klik dan op je profielfoto rechtsboven. Kies in het menu 'Profielinstellingen' en 'Algemeen'. Vul je nieuwe e-mail adres in, je krijgt van ons een e-mail om te bevestigen dat jij dit zelf hebt aangevraagd.

Hoe zet je de webapp op je mobiele telefoon?

Dit platform is ontworpen als een mobiele website. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het scherm waarop het op dat moment wordt getoond: een laptop, tablet of telefoon. Om het nog makkelijker te maken kun je ook de website als app (tegel) vastzetten op het beginscherm van je telefoon. 

iPhone

  1. Ga naar https://leefbaarheidindedorpen.nl op je telefoon mobiel via Safari.
  2. Klik onderaan op het blokje met de pijl omhoog
  3. Er opent een nieuw scherm met gekleurde en zwartwit icoontjes.
  4. Schuif de zwartwit icoontjes naar links tot je de knop ziet: Zet op beginscherm.
  5. Je ziet een nieuw scherm met daarop het logo en naam van deze site
  6. Klik op gereed

Het icoontje met het logo van deze site staat nu op je beginscherm.

Android

  1. Ga naar https://leefbaarheidindedorpen.nl op je mobiel. 
  2. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op toevoegen aan startscherm.

Of klik op de melding onder in je scherm: site toevoegen aan startscherm.