Voedings educatie LVC en MaasduinenWaar komt ons voedsel vandaan?Hoe smaakt het?Wat doet het met je?Hoe bereid je het?Hoe voorkom je verspilling?Op deze vragen geeft het Smaakcentrum antwoord. De doelstelling van het Smaakcen...
Voedings educatie LVC en Maasduinen
Waar komt ons voedsel vandaan?
Hoe smaakt het?
Wat doet het met je?
Hoe bereid je het?
Hoe voorkom je verspilling?
Op deze vragen geeft het Smaakcentrum antwoord. De doelstelling van het Smaakcentrum is kinderlijk eenvoudig: kinderen laten kennismaken met gezond eten. Dit doen we door te doen. Oftewel: door ‘gewoon’ te gaan koken en uit te leggen waarom we kiezen voor bepaalde ingrediënten en bereidingswijzen.
De lessen van het Smaakcentrum zijn gebaseerd op richtlijnen en lesmaterialen van het Voedingscentrum en dus onderbouwd en gecertificeerd door professionals. Bovendien staat het Smaakcentrum onder leiding van een ervaren en gedreven topkok: Martien Bos, een culinaire duizendpoot en ambulant cuisinier voor (onder andere) het Koninklijk Huis.
Artikelen
Waarom? Goede voeding van jouw kind is bepalend voor ontwikkeling, groei en kansen op latere leeftijd. Het Smaakcentrum helpt (aanstaande) ouders bewust worden van het bela...