Details

Maandag 3 oktober 2022 van 16:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Kerkeveld 2
Beers, Nederland

Leefbaarheidsfestival 3 oktober

Ben jij betrokken bij een initiatief in jouw wijk of dorp om de leefbaarheid te vergroten en/of actief bij een Buurt Bestuurt? Bijvoorbeeld op gebied van voorzieningen in je wijk, zorg en welzijn, sport en bewegen, mobiliteit, duurzaamheid, openbare ruimte, veiligheid, enzovoort? Dan is het Leefbaarheidsfestival op 3 oktober interessant voor jou! 

Hier ontmoet je andere initiatiefnemers, gemeenten en maatschappelijke partners uit de regio Noordoost Brabant. Laat je inspireren voor je eigen initiatief door het volgen van gratis workshops. En deel kennis en ervaringen met anderen over burgerinitiatieven. 

Jij komt toch ook?

Wanneer: maandag 3 oktober
Tijdstip: 16.00-21.00 uur
Locatie: St. Lambertuskerk in Beers
Kosten: geen, deelname is gratis.

Je kunt workshops volgen over de volgende thema’s:

  • Overheid met lef: de samenwerking rond bewonersinitiatieven
  • Gemeenschapskracht: ontmoeting rond een concreet bewonersinitiatief
  • Financiële en organisatorische kracht: wat komt er kijken bij een bewonersinitiatief?     
  • Impact in beeld: hoe bereik je resultaat?

Dit festival wordt georganiseerd voor alle dorpen in de regio Noordoost Brabant vanuit het regionale Programma ‘Leefbaarheid in de dorpen’. 

Aanmelden kan via dit formulier.

Wij hopen u te ontmoeten in Beers!


Achtergrond
In veel dorpen in Noordoost Brabant bestaan tal van initiatieven om de leefbaarheid te vergroten op het gebied van zorg en welzijn, sporten en bewegen, mobiliteit, duurzaamheid, enz. Tijdens het festival willen we deze initiatieven, betrokken inwoners, gemeenten en partners samenbrengen. Om elkaar te inspireren en van elkaars verhalen, ervaringen en ideeën te leren.

Met elkaar vergroten we zo de leefbaarheid in onze dorpen! Heeft u een mooi initiatief of goede ideeën? Neem dan vooral contact met ons op via .

Het Programma Leefbaarheid in de dorpen richt zich op het versnellen, verbinden en vermenigvuldigen van deze initiatieven. Het festival draagt hier aan bij.

Voor welke gemeente is dit bedoeld?
Alle gemeenten

Over de organisator

Programmabureau Leefbaarheid
Het programmabureau Leefbaarheid in de dorpen volgt de voortgang van de projecten, adviseert initiatiefnemers bij hun projectaanvragen en...... Lees meer