Bijeenkomst Platform Welzijn en Zorg in Mill

  • 692 weergaven

Details

Woensdag 31 mei 2023 van 16:00 tot 20:00 uur
Afgelopen
Cultureel Centrum Myllesweerd
Kerkstraat, Mill, Nederland

Meer dan 40 bewonersinitiatieven zijn actief in ons gebied in de gemeenten Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, st Michielsgestel en Oss en al op de een of andere manier betrokken bij het Platform. 

Van werkgroepen Welzijn en Zorg tot Zorgcoöperaties, ons netwerk groeit en we merken dat de behoefte om te ontmoeten en met elkaar te delen ook toeneemt. Het is alweer even geleden in 2022 met een training en nog verder terug tot 2020 dat we elkaar hebben ontmoet. Hoog tijd om de draad weer op te pakken. Zeker als we alle ontwikkelingen om ons heen zien. En de kans op middelen die landelijk bij gemeentes beschikbaar komen om onze idealen en ambities te helpen realiseren. 

Daarom hebben we nu gedacht om met degene die willen bij elkaar te komen om de lokale geluiden op te halen. Kijken wat speelt en waar de behoeftes liggen. Waar we verbindingen kunnen maken. Om vervolgens met zekere onregelmaat het ontmoeten in de regio te organiseren om te delen met én te leren van elkaar.

We nodigen van harte vertegenwoordigers van bewonersinitiatieven op het terrein van welzijn, wonen en zorg uit voor deze eerste gezamenlijke bijeenkomst.  Een bijeenkomst waarin we met elkaar gaan ontmoeten, kennismaken en inspireren. Zeker maken we ook afspraken over wat inspireert en ons bindt voor in de toekomst. Wat je aan wil pakken, wat je samen wil verbeteren of veranderen met wie, waar en wanneer. 

Dus niet alleen denken en praten maar ook vooral SAMEN doen en vooruitkijken.

We denken aan zo’n 70 deelnemers, actieve vrijwilligers in zowel activiteiten als binnen besturen en werkgroepen. Meer deelnemers mag natuurlijk ook, zou zelfs super zijn.

De bijeenkomst vindt plaats

WOENSDAG 31 MEI  VAN 16.00 TOT 20.00 UUR IN CULTUREEL CENTRUM MYLLESWEERD TE MILL

We zorgen natuurlijk voor koffie, thee, water, belegde broodjes en soep. Deelname is gratis, we leggen je graag op 31 mei uit hoe dat kan.

Jullie komen toch zeker ook?

Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/dgHLo5fKm467MZy97

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met een van ondergetekenden.

 

Hartelijke groeten van

Piet Hein Jonkergouw (Zorgcoöperatie Schaijk)  06 51228380,
Jan van den Broek (Actief Burgerschap Heeswijk-Dinther) 06 22407261,
Ton Ermers (Vereniging Langenboomse Zorg Centraal) 06 13596558,
Evert van Schoonhoven (NLZvE) 06 53872580
André Megens (Zorgcoöperatie Ravenstein) 06 24644755 

 Voor welke gemeente is dit bedoeld?
Alle gemeenten

Over de organisator

Evert van Schoonhoven
Actief binnen de Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant (vkknoordbrabant.nl) en landelijk coördinator Ondersteuningsteam NLZVE (nlzve.nl)... Lees meer